PREÀMBUL

Fantasies del ges

Va ser un any treballat, amb en Jordi Lara, la regidoria de cultura de l’ Ajuntament de Torelló, Maria Dolors Bardolet i Casas i l’agrupació Sardanista local.

Oferint a quatre autors la possibilitat de crear nou repertori contemporani que incorporés en  lloc preeminent música de cobla acompanyada de diferents instruments musicals no propis de la formació reglada.

Podien en absoluta  llibertat composar,  tenint en compte, que els referents havien de tenir una relació amb temes paisatgístics o  béns culturals  locals, comarcals o d’abast nacional. Salvador Brotons, Marc Timón,  Pitu Xamorro i Xavier Capdevila varen ser els escollits…

 

Nit de 26 de Maig del 2007

Un gran èxit. Tant de públic com opinions de personatges destacats, autors, músics, periodistes especialitzats, van deixar constància que l’acte havia valgut la pena i que segur podia ser un estímul perquè molts creadors joves i de totes les edats continuessin prodigant-se aixecant-ne encara més alt el llisto enriquint el patrimoni que ofereix la música de cobla.

 

LA RECEPCIÓ HA ESTAT  RECONEGUDA. De moment, amb l’ obra:

Fantasies del Ges

Obra de Pitu Chamorro, en tres temps per a cobla i percussió.

Pescallunes: Tango

La bruixa del gorg del Saule: Vals

La serp del comuns: Swing

Interpretada ja per les millors formacions del país. Ja és una realitat! Concerts com els de Reus amb la Sant Jordi i la Reus Jove, el de Manresa amb la Principal de la Bisbal, els de Blanes, Barcelona, Girona i altres. “Fantasies del Ges”, ha estat de moment la més beneficiada.

Obres magnífiques, inspirades amb llibres publicats per escriptores i pedagogues locals, la Sílvia Cavalleria, la Carme Codinala Rosa Sayós, La Fina Badia…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *