NOTA DE PREMSA – FANTASIES DEL GES

FANTASIES DEL GES”  PORTARÀ AL CIRVIÀNUM NOVES PERSPECTIVES

 DE LA MÚSICA DE COBLA I DEL REPERTORI CORAL TRADICIONAL 

La jove però ja prestigiosa formació Cobla Reus Jove serà l’eix conductor d’un concert que el 22 de març a les 21:00 portarà al Cirviànum de Torelló un recorregut per alguns estils de la música de cobla. A la primera part del concert la cobla Reus Jove interpretarà des de música antiga, amb dues danses del renaixement, passant per les sardanes de concert, fins a standards de jazz.

A la segona part del concert la protagonista serà la música coral amb dues formacions osonenques: la Coral Cervià, que dirigeix Gabriel Miralles, i la Coral Brusquina, dirigida per Pere Sellarès. Ambdues formacions es fusionaran també amb la cobla per oferir clàssics del gran repertori coral català.

La música de cobla és un patrimoni original únic a Europa i és, alhora, un àmbit cultural que ens defineix com a país amb excel.lència i inquietud de futur. Actualment es troba en plena efervescència creativa amb joves i excel.lents compositors i intèrprets. El projecte “Fantasies del Ges” vol recollir aquesta inquietud amb obres vinculades a la vall del Ges i fusionant la cobla amb el repertori coral i amb la dansa de diversos estils. Fantasies del Ges us proposa una oportunitat única de descobrir una realitat poc coneguda que es troba a les bases de la nostra identitat cultural.

“Fantasies del Ges” pren el nom de l’obra per a cobla composta el 2008 per Pitu Chamorro, que es va estrenar també al Cirviànum, i que glossa diferents llegendes torellonenques en estils de músics que no són habituals a la cobla: el tango, el vals o el swing.

El concert acollirà algunes sorpreses, com la participació del pianista de jazz Josep Maria Cols, l’acordionista Guida Sellarès, la colla sardanista Encís o els Bubulina Lindyhoppers.

La presentació del concert anirà a càrrec de Pau Benavent, presentador del programa televisiu de música d’arrel  “La Sonora” del 33.

Més informació: delges.blog.cat/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *